Зам.-председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Красимир Дачев коментира в Денят ON AIR думите

...
Зам.-председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Красимир Дачев коментира в Денят ON AIR думите
Коментари Харесай

Бизнесмен: Спреш ли да купуваш, автоматично цените ще започнат да падат надолу

Зам.-председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Красимир Дачев коментира в  " Денят ON AIR "  думите на финансовия министър, че сме изправени пред банкрут: " Тя не го споделя за пръв път. Тя споделя обективното положение на страната сега, тя го сподели като признак ".

Според него обвързване на финансовия министър и на Централната банка е да хващат признаците на утежняване на икономическото положение и да алармират.

" Усещането е, че нещата не вървят добре и това най-добре го усеща народът. Пада потреблението на ток, на услуги, на артикули ", сподели Дачев пред Bulgaria ON AIR и добави, че няма по какъв начин да има таван на цените, в случай че всяка стока се гълтам от обществото.

" Административно доста мъчно може да натиснеш цените. Цените се натискат, в случай че народът спре да купува. Спреш ли да купуваш, автоматизирано цените ще стартират да падат надолу, тъй като няма да стигат складовете, всеки ще желае да продава. Нищо друго няма да реши въпроса ", безапелационен е Дачев.

" Раздадоха се пари на хората и те желаят да ги харчат. Редовният кабинет ги раздаде благодарение на Народното събрание. Народно събрание беше продължение на предходния постоянен кабинет и продължи тази нездравословна процедура ", счита Дачев.

По думите му обезщетенията са хубаво нещо и е добре да има принцип, да има за всички, само че е естествено някои от това да вършат бизнес и да получават свръхпечалба назад. Той изясни, че би трябвало да се направи краткотрайна мярка за ограничаване на това.

" Обществото сподели в последните години, че не мисли. Политиците към този момент заживяха в различен успореден свят, те не живеят в света, в който ние живеем, те летят на друго място, с други категории си служат, в друга паралелна галактика си живеят ", уточни Дачев.

Според него решението е да излезем и да гласуваме, тъй като 30% изборна интензивност не са задоволително, а с цел да имаш право да изискваш, би трябвало да си дал своя избор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР